Starta en gårdsbutik på Lidingö

Bor du på Lidingö och drömmer om att driva en egen verksamhet? Då kanske en gårdsbutik skulle kunna vara något för dig. Brinner du till exempel för odling och hantverk? Då är detta verkligen något du borde titta närmare på. För att gårdsbutiken ska fungera behöver du dock en lokal. Oavsett om du ska bygga en eller om du redan har en fastighet på din mark behöver den också förberedas på rätt sätt.

Korrekt installerad el är viktig

En av de viktigaste sakerna i en väl fungerande gårdsbutik är korrekt dragen el. Planerar du att sälja kylvaror och vill ha mysig belysning är det viktigt att du ser till att elen fungerar som den ska. Det gör du enkelt genom att kontakta en duktig elektriker på Lidingö som kan hjälpa dig. Även om du har en gammal fastighet med redan indragen el bör du ta hjälp av en elektriker på Lidingö. Gammal el kan nämligen vara farlig eller skadad. När du ska driva en gårdsbutik är det inte bara din egen säkerhet du ansvarar för utan även dina kunders. Säker el är med andra ord en punkt du inte får hoppa över. Som tur är finns en duktig elektriker på Lidingö som snabbt kan hjälpa dig. Allt du behöver göra är att surfa in på dryft.se.

Det här kan du sälja i din gårdsbutik

Har du ett överskott av grönsaker från dina odlingar går det jättebra att sälja dem i din gårdsbutik. Intresset för när- och ekologiskt odlat är idag nämligen väldigt stort. Vill du även bereda livsmedel för försäljning, till exempel göra sylt och marmelad, behöver du söka tillstånd för det. Är du osäker på vad som gäller kan du surfa in på Länsstyrelsen för att ta reda på vilka lagar och regler som rör dig. Hantverk går också bra att sälja i en gårdsbutik. Kanske stickar du vantar och mössor? Passa då på att ha en trevlig julmarknad där du kan sälja dina alster. Stickade plagg är nämligen en väldigt uppskattad julklapp. Egentligen sätter bara din fantasi gränser för vad du kan erbjuda i din gårdsbutik. Vem vet, kanske blir du till och med prisbelönt en dag om du är tillräckligt kreativ.

Fördelar med att driva gårdsbutik

Vilka fördelar finns då med att driva en gårdsbutik? De är många. Du kan styra dina egna arbetstider och får arbeta kreativt. Dessutom får du varje dag möta många olika typer av människor. Det kan till och med hända att du en dag träffar en spännande samarbetspartner som du kan utöka verksamheten tillsammans med.

Gårdsbutik