Odla blommor på landet

Många som bor på landet gör det för att de tycker om att odla. Det har blivit en riktig trend de senaste åren att odla sina egna grönsaker. Men glöm inte bort att du även kan odla blommor. Förutom att blommor så klart är trevliga att titta på, är de också bra för bin, fjärilar och andra insekter.

Handla knölar och frön på nätet

Ibland kan du köpa frön eller sticklingar på en gårdsbutik nära dig. Men tyvärr blir då utbudet mycket begränsat. Det kan därför vara smidigare att köpa hem det du vill ha från nätet. En riktigt fin blomma är dahlia. Du kan köpa dahliaknölar online som du sedan planterar ut i din trädgård. Hos Florea hittar du många olika dahliaknölar som blir blommor i flera olika färger. Knölarna är av god kvalitet så att du kan räkna med att det faktiskt kommer upp blommor.

Det finns så klart även många andra fina blommor att odla och det kan ibland vara lättare att handskas med frön. Varför inte strö ut sommarblommor över en gräsplätt och förvandla den till en enklare sommaräng?

Få inspiration av en gårdsbutik

Även om du inte hittar det du vill köpa i gårdsbutiken kan du i alla fall få mycket inspiration där. Kanske får du även upp ögonen för något nytt du kan odla som du inte tidigare har tänkt på. Personer som driver gårdsbutiker har ofta ett stort intresse för just det de säljer, och berättar ofta mer än gärna om sin produkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *