Renovera en gårdsbutik

Många som bor på landet har en dröm om att bli mer självförsörjande och en del av målbilden kan vara att driva sin egna gårdsbutik där man kan sälja det man själv odlat och producerat på gården. Du kanske till och med redan har en gammal gårdsbutik eller en yta som behövs rustas upp i åtanke. I det här inlägget har vi samlat några tips på vad som kan vara bra att tänka på inför en renovering.

Taket

Säg att ni kanske har ett gammalt förråd som skulle passa perfekt som gårdsbutik. Men anledningen till varför förrådet bara är ett förråd är för att taket inte är det bästa. För att förvandla förrådet till en liten gårdsbutik behöver du byta tak. Att byta tak på egen hand kan kännas utmanande, särskilt om man inte gjort det förut. Därför ska ni anlita någon som gör det åt er. Det finns många bra takläggare att välja bland, ett bra exempel på en takläggare är DM Tak för den som bor i Stockholm med omnejd.

Väggarna

En annan sak som kan behöva en del renovering innan ni kan använda det till en gårdsbutik är väggarna. Något som kan vara bra att tänka på när ni ska renovera väggarna innan det ska bli en gårdsbutik är att det viktigaste är att väggarna är täta. Sedan behöver ni inte lägga alltför mycket energi på att de ska ha snygga tapeter eller färg. Folk uppskattar det robusta och naturliga eftersom det gör att gårdsbutiken känns mer genuin.

Golvet

När ni ska lägga ett nytt golv till er gårdsbutik är det viktigt att tänka på att det ska tålas att gå på av många personer och att det ska tåla en del slitage som kommer med att både kunder och personal rör på sig och kanske släpar tunga saker över ytan. Välj ett ordentligt golv som kommer att hålla länge. En annan sak som kan vara bra att tänka på när ni väljer golv till er gårdsbutik är att det ska vara enkelt att rengöra och städa.

Inredning

Sist men inte minst har vi den roligaste delen i att öppna en egen gårdsbutik: inredningen. Det allra viktigaste du kan tänka på när ni ska inreda er egna gårdsbutik är att förvaringen är A och O i en gårdsbutik. Satsa på rejäla hyllor där ni får plats med alla era varor. När ni sedan placerar era varor i hyllorna är det viktigt att varorna inte står alltför tätt eftersom det kan göra att intrycket blir för enhetligt och ögat har svårt att skilja på varorna som finns. Se till att sortera varorna var för sig. Om ni till exempel har bin och säljer er egna honung ska de stå på en plats och inte blanda upp burkarna med er hemkokta sylt. När det kommer till resten av inredningen till gårdsbutiken är det många som satsar på en lantlig inredning.