Locka besökare till din gårdsbutik

För många är gårdsbutiker synonymt med något väldigt genuint, trevligt och äkta. Att se en skylt vid vägen som visar att det inte är långt till en närliggande gårdsbutik skapar ofta tankar och känslor om vad det är man snart ska få möta och ta del av. Och du som ägare kan med enkla medel se till att dina besökare får allt de hoppas på och lite till.

 

Låt ljuset skapa känslan

Att sälja produkter från din egen gård är en väldigt speciell känsla. Du vet hur mycket arbete som ligger bakom varje burk, frukt och grönsak som du erbjuder de kunder som kliver in genom dörren till din gårdsbutik. Du kan berätta om skördar, väder och annat som spelat in i det som står på hyllorna just den här säsongen, och besökarna kan få utförliga svar på alla möjliga frågor de kan tänkas ha. Vilken glädje och tillfredsställelse. Men det finns ytterligare faktorer som påverkar besökarnas känsla för din butik, och en av de viktigaste är inredningen. Hur omhändertagen känns butiken, är den fylld av kärlek? Eller är den ostädad, med burkar huller om buller och uttjänta grönsaker i korgarna? Hur är det med ljusinsläpp och ljuskällor? Här finns alla möjligheter för dig att skapa precis den butik och känsla som du vill förmedla. Speciellt när det kommer till ljuskällor kan du leka runt, rikta besökarnas uppmärksamhet mot något specifikt eller flytta deras blickar från något mindre smickrande. Även vad gäller takbelysningen kan du göra något oväntat men ändå behålla den genuina känslan – varför inte hitta en spännande plafond som kronan på verket? Dagens plafonder är betydligt mer intressanta och varierade än de var förr, och det kan verkligen löna sig att ge dem en chans.

Bygg lycka och ett gott rykte

Att inreda din gårdsbutik precis som du vill ha den, och lyckas göra den personlig och unik medan du ändå behåller den genuina och äkta känslan; det är en smärre konst. Men lyckas du är chansen stor att ryktet sprider sig, och ser du till att ditt bemötande dessutom alltid är vänligt och med glimten i ögat kan ditt goda rykte locka till dig ännu fler besökare och kunder. Och ju mer du trivs i din butik desto mer kommer det märkas på dig, vilket också kommer bli tydligt för kunderna. Allt hänger ihop i vår värld, och något som är positivt och fyllt av kärlek kommer sprida ringar på vattnet och dra till sig än fler positiva ting. Så underskatta inte känslans makt, och bygg upp din gårdsbutik på ett sätt som ger dig mängder av goda känslor. Då har du en fast grund att stå på, byggd på lycka (och väldigt snygg belysning), och du har alla möjligheter att få en väldigt framgångsrik och omtyckt gårdsbutik.