Skillnaden mellan att bo på landet och i en stad är å ena sidan stor, å andra sidan bygger globaliseringen broar mellan stad och landsbygd. Du kan bo ute på landet samtidigt som du driver ett högteknologiskt företag och har kunder i Tyskland, USA och Kina.

Bo på landet

Det är något särskilt med att bo på landet. Vara nära naturen, ha mycket lugn och ro och möjlighet att ha djur. Om du drömmer om att bo på landet kan du med fördel läsa tidningen Land, för att få en känsla hur det är att bo i en by. På landet finns det ofta en stor grannsamverkan, man behöver hjälpa varandra för att klara både vinter och problem som uppstår. Samtidigt bör man gilla sitt eget sällskap och ha egna projekt att hålla på med.

Landsbygden och globaliseringen

Att bo på landet behöver dock inte betyda att du inte är en del av omvärlden. Det finns många företag som är etablerade på mindre orter eller på landsbygden, men som har kunder i Kina, USA och Tyskland. Globaliseringen har gjort det väldigt lätt att bo på landet och försörja sig. Tack vare tekniken är det också lätt att bara åka iväg till en storstad för en weekend.