Skaffa utekök till gårdsbutiken

En gårdsbutik är verkligen en allsidig affär: du kan både sälja närproducerat, hantverk, inköpta produkter, driva kafé, restaurang och ha övernattningsmöjligheter. För att få en gårdsbutik att gå runt är det smart att erbjuda något extra. Skaffa ett bra utekök till din gårdsbutik så kan du laga mat i trädgården till dina gäster. Men även erbjuda dina gäster att använda utekök när de ska paddla eller vill ha en egen grillkväll.

 

Hitta ditt utekök

Det finns en stor variation av olika slags utekök. Allt från mindre triangiakök som passar för vandringar och uteliv, till större stekhällar med gasoltub som är perfekta både på semestern, men också att använda hemmavid. Det är en särskild känsla att laga mat utomhus. Visst, du kan ta fram klotgrillen och elda med kol. Men det är mycket besvärligare och tar längre tid, än att bara ta fram en större stekhäll som går på gasol. Smaken blir densamma, men det går så mycket snabbare och du kan laga mycket mat på en gång. Köp ditt utekök på AstroSweden som har både större och mindre triangiakök, små gasolkök att ta med på vandringen och hällar från märken som Primus och Hällmark.

Laga mat utomhus

Att laga mat utomhus på en större stekhäll är ett smart sätt att göra upplevelsen på din gårdsbutik till något särskilt. Istället för att sälja korv som tillagats i köket, så steker du korv, grönsaker, lax eller ost på en stor häll utomhus. Passar till wraps med eget hemlagat bröd. Det är sådana upplevelser som folk gärna betalar lite extra för, särskilt om de kan äta maten på en plats med en vacker utsikt. Det är perfekt att erbjuda utekök om du kombinerar din gårdsbutik med logi. Vare sig du hyr ut rum, stugor eller driver vandrarhem eller hotell. Under sommarkvällarna kan du erbjuda middag som är tillagad under natthimlen. Det blir en helhetsupplevelse att få sitta utomhus och se på när maten blir tillagad. Om du även har gäster vintertid kan du göra specialkvällar eller dagar då du tar fram din häll och bjuder på din egen specialwok utomhus.

Utekök till dina gäster

Om du har en större gårdsbutik med flera näringar, som övernattning och kanotuthyrning, är det riktigt smart att köpa in flera utekök som dina gäster kan använda. Istället för att de bara kan hyra en kanot ett par timmar, så kan de hyra ett matpaket med ett triangiakök eller litet gasolkök. Dels kommer dina gäster att uppskatta kanotturen mycket mer, dels kommer de också ta fler kort och lägga ut på sociala medier. Gratis reklam för dig. Du kan också införskaffa extra gasolhällar som dina gäster kan låna för att själva laga mat utomhus. Det passar särskilt bra om du hyr ut stugor.